Actualitate, Casa si Gradina, Locuri De Munca, Reportaje & Anchete, Stirea Zilei, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

O centrală electrică montată în paralel cu o centrală pe lemne sporește eficiența și confortul

Se poate lega la instalația unei centrale pe lemne, o centrală electrică prin ionizare cu consum redus de energie?

Răspunsul este DA.

Cea mai mare problemă a unei centrale cu lemne este că, atunci când nu mai pui lemne pe foc, nu mai dă căldură.
Pentru a rezolva această problemă, am apelat la centrul de cercetare și dezvoltare Ella Systems din Târgu Mureș, care a dezvoltat o centrală electrică prin ionizare, cu consum redus de energie.

Mai multe detalii despre aceste centrale :  www.ellasystems.com    https://www.facebook.com/ellasystems

Am întrebat la dacă se poate monta o centrală electrică în paralel cu un cazan pe lemne.
Dânșii ne-au răspuns că este posibil și este chiar eficient acest sistem, am primit și o schemă în acest sens. Referitor la procedura de montaj a unei centrale Ella și a uneia pe lemne, am aflat că se va monta un termostat în cameră, iar acesta va comanda centrala electrică – va porni sau opri centrala în funcție de temperatura din cameră. Dacă centrala pe lemne va fi alimentată mereu, atunci ea va produce suficientă căldură încât temperatura de pe termostat să nu scadă și deci să nu dea comanda centralei electrice să pornească.
Atunci când focul se stinge în centrala pe lemne și scade temperatura în cameră, automat centrala ELLA va porni și va menține apa caldă în instalație.
Avantajul este că nu trebuie să reîncălzească toată apa, ci doar să mențină apa deja încăzită la temperatura optimă, iar din această cauză consumul electric va fi foarte scăzut. Probabil dacă faci un calcul câte lemne se pun pe foc noaptea și cât curent consumă centrala electrică, vei ajunge la concluzia că montarea unei centrale electrice în paralel cu una pe lemne este o investiție reușită.
Pe lângă faptul că nu te mai trezești noaptea, o să faci și economie la lemnele de foc și vei avea tot timpul căldură în casă.

Specialiștii Ella System recomandă montarea în paralel cu o centrală pe lemne, o centrală electrică prin ionizare

Centrul de cercetare și inovații, Ella Systems, după lungi perioade de cercetare și probe a început să producă centrala electrică, cu consum redus de energie.

Centrala electrică Ella face parte din clasa A plus, cu randament energetic de 99 %, fapt dovedit prin puterea instalată necesară, redusă față de alte centrale electrice cu 30%.

Exemplu: la un apartament e suficientă o siguranță automată de 20 amperi, echivalentul a 4 kw, sau la casă trifazat 25 amperi pentru 14 kw.

Centrala Ella nu are rezistențe electrice și folosește principul de încălzire prin ionizare. Comandă o centrală cu consum redus de energie de la ELLA SYSTEMS
www.ellasystems.com

https://www.facebook.com/ellasystems
Telefon: 0723 898 505

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 decembrie 2018

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...