Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

O butelie a explodat într-o locuinţă din Henig, două persoane rănite

Paramedicii SMURD acţionează la această oră la Henig, comuna Berghin. În dimineaţa zilei de miercuri, 14 ianuarie 2015, a avut loc explozia unei butelii de gaz într-o locuinţă din Henig.

Două persoane (un bărbat şi o femeie) au fost rănite, având arsuri de gradul 1 şi 2, în urma exploziei.

De notat că explozia nu s-a soldat cu un incendiu.

Deocamdată nu se ştiu cauzele care au dus la producerea exploziei.

Vom reveni cu amănunte.

AVERTISMENT! Cumpărate cu probleme, manevrate sau probate necorespunzător, buteliile de aragaz au provocat şi provoacă în continuare explozii cu urmări dintre cele mai grave.
Întrucât o butelie cu probleme poate oricând produce o catastrofă, OPC recomandă consumatorilor să nu le cumpere dacă sunt ruginite sau deformate, să le în-carce numai de la operatori autorizaţi, să nu transfere gazul dintr-o butelie în alta sau în alţi recipienţi. Să nu accepte butelii pe suprafaţa cărora nu sunt înscrise date referitoare la expirarea verificării ISCIR şi să controleze ca aceste date să nu fie depăşite (o butelie se verifică la maximum cinci ani). În plus, să le fie foarte clar că este interzisă folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a regulatorului de presiune, a tubului de cauciuc şi a aparatului consumator şi că se folosesc doar apă şi detergent, iar transportul lor se face numai în poziţie verticală. Şi nu în ultimul rând, să nu umple buteliile de aragaz la staţiile GPL auto, pe motiv că este mai ieftin, întrucât există pericol de explozie. Din păcate, nerespectarea acestor reguli continuă să cauzeze nenumărate incidente, accidente sau chiar tragedii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...