Actualitate, Sport, Stirea Zilei

O blăjeancă a marcat golul 1000 pentru campioana României la fotbal feminin

Moment istoric în fotbalul românesc la partida din week-end dintre Olimpia Cluj și CFR 1933 Timișoara, terminată cu scorul de 11-0. În doar 4 ani și jumătate de la înființare, formația clujeană a atins incredibila bornă de 1.000 de goluri în partide oficiale.
Autoarea golului cu numărul 1.000 a fost Alexandra Lunca, una dintre jucătoarele de bază ale echipei naționale în ultimii ani.
Sportiva s-a născut la Blaj, pe 22 august 1995, iar fotbalul l-a început în curtea școlii alături de băieți. La nivel organizat practică fotbalul din 2009, când a ajuns la Cluj.
„Mă bucur că numele meu va rămane în istoria clubului, însă țin să le mulțumesc colegelor mele, pentru că fără ele nu am fi reușit să ajungem până la acest prag. Pe lângă acest moment sunt și altele din cariera mea de care îmi amintesc cu drag, atât de la echipa de club cât și de la echipa națională. De departe cel mai frumos sentiment l-am avut atunci când ne-am calificat cu Olimpia în optimile UEFA Women’s Champions League după meciul cu campioana Austriei, Neulengbach, meci în care am dat 2 goluri și pe care le-a vazut și mama mea care era în tribună”, a spus Alexandra Lunca pentru stiridesport.ro.
Jucătoarea celor de la Olimpia nu ratează nici o ocazie de a urmări fotbal la TV. Este fanul argentinianului Lionel Messi și al braziliencei Marta. La doar 19 ani, Alexandra Lunca visează să ajungă departe în fotbalul feminin.
„Îmi doresc să ajung să joc într-o finală de UEFA Women’s Champions League și să mă calific și cu echipa națională de senioare la un Turneu Final”, a dezvăluit Alexandra Lunca pentru stiridesport.ro.
Alexandra Lunca are peste 70 de meciuri la echipa națională, dintre care 25 la senioare. A evoluat pentru selecționatele U17, U19, iar acum joacă pentru echipa de senioare, unde a debutat la 15 ani, în meciul Serbia-România 2-4.
Olimpia Cluj este echipa care a dominat fotbalul feminin românesc în ultimii ani. Formația clujeană a reușit eventul în ultimii 4 ani.
sursa:http://www.stiridesport.ro/sporturi/fotbal/o-fata-dintr-o-mie-goluri-olimpia-cluj.html

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...