Actualitate

O bătrână din Alba Iulia înşelată cu 80.000 lei prin metoda accidentul

Cazurile de înşelăciune prin metoda accidentul sau premiul sunt tot mai dese în Alba de la începutul anului.
Recent o vârstnică credulă din Alba Iulia a fost înşelat cu 80.000 lei prin metoda accidentul.
Conform primelor date în data de 6 februarie Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din Alba Iulia cu privire la faptul că în dimineața aceleiași zile, a fost înșelată cu suma de 80.000 lei.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că în dimineaţa acelei zile femeia a fost apelată de un bărbat care s-a recomandat avocatul fiului său și care i-a spus că acesta a provocat un accident în urma căruia două fetițe au fost rănite grav, cerându-i totodată suma de 100.000 lei care ar fi reprezentat pretențiile părinților victimelor pentru a nu depune plângere la poliție.

Femeia a fost de acord să plătească banii, iar la locuința sa, s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma de 80.000 lei.

Câteva ore mai târziu femeia și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Polițiștii din Alba Iulia continuă cercetările in vederea identificării autorului infracțiunii de înșelăciune și a eventualilor complici, pentru tragerea lor la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba revine cu recomandări menite a-i feri pe cetățeni să devină victimele infracțiunii de înșelăciune prin metoda accidentul:

• Nu dați și nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute;
• În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări; Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.
• În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acțiune.
• Sesizați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112, ori de câte ori aveți suspiciuni cu privire la faptul că ați putea fi următoarea victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.
• Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...