Stirea Zilei, Stiri

Numărul persoanelor cu handicap din Alba a scăzut în ultimii trei ani…sau nu?

sedinta CJ AlbaÎn cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap şi Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Alba a prezentat un raport privind activitatea celor două organisme precum şi statistica ultimilor ani cu privire la numărul de persoane cu handicap din Alba. Din cifrele prezentate în raportul de specialitate rezultă că din 2011 până la sfârşitul anului 2013, numărul persoanelor cu handicap din judeţ a crescut destul de mult. Paradoxal, din graficele prezentate pe aceeaşi temă, rezultă o scădere.

Iată care sunt datele prezentate de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap şi Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap:

  • 2011 – 16.470 persoane cu handicap
  • 2012 – 16.304 persoane cu handicap
  • 2013 – 17.868 persoane cu handicap

Neconcordanţa dintre cele două forme de prezentare a statisticii, apare la numărul persoanelor cu handicap înregistrate la sfârşitul anului 2013. În graficul ataşat raportului, situaţia pare că s-a îmbunătăţit în perioada 2011 – 2013. Cel mai probabil, este vorba despre o eroare de calcul matematic (vezi galeria foto).

În cursul anului 2013, au fost analizate de către Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap şi Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap un număr de 9.645 de dosare. În aceeaşi perioadă au fost depuse 435 de contestaţii, din care s-au soluţionat până acum 324. Pentru 27 de dosare au fost emise decizii de admitere.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...