Actualitate, Stiri

Număr record de producători în Piaţa Volantă din Alba Iulia

În anul 2014, Piaţa Volantă împlineşte 5 ani bucurâdu-se în continuare de încrederea micilor producatori şi a cumpărătorilor, iar acest lucru s-a concretizat prin creşterea numărului fermierilor şi a ofertei de produse sănătoase, proaspete, direct de la producător.

Piaţa Volantă are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi surspă de apa şi toate acestea sunt puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Este o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba care impreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii. În acest mod sunt eliminate verigile intermediare iar producătorii agricoli sunt uşor de identificat.

Acest tip de piaţă este funcţională pe termen lung în măsura în care cumpărătorii încurajează consumul de produse agroalimentare locale şi hotărăsc că prin alegerea lor de a consuma produse sănătoase ajută să se dezvolte un producător mic local.

În luna iulie a acestui an s-a înregistrat cel mai mare număr de producători şi cea mai mare diversitate de produse expuse de aceştia, asta datorându-se şi cultivatorilor de porumb zaharat din Mihalţ şi Cistei, care şi-au făcut simţită prezenţa pe întreaga perioadă a acestei luni.

Piaţa funcţionează după un regulament de funcţionare pe care comercianţii trebuie să îl respecte şi care asigură o bună desfaşurare a acestei activităţi, astfel încât, după modelul pieţelor volante europene, micii producători sunt încurajaţi să îşi valorifice produsele iar cumpărătorii să consume proaspăt şi de calitate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...