Cultura, Evenimente, Locale, Stiri

NUMĂR RECORD DE PARTICIPANȚI LA CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI ARTĂ PLASTICĂ „LAUDĂ SEMINȚELOR, CELOR DE FAȚĂ ȘI-N VECI TUTUROR”, SEBEȘ, EDIȚIA 2020

Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”, parte a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș, este încă o modalitate prin care Sebeșul menține în conștiința publică memoria marelui poet și filosof Lucian Blaga, personalitate marcantă a literaturii și culturii române. Scopul acestui concurs este acela al valorificării capacității participanților de a-și exprima, în mod creativ, gândurile, ideile și imaginația, în proză, în versuri sau în artă.

Și în acest an, Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor” a fost structurat pe două secțiuni, „Adulți” și „Elevi”, fiecare secțiune având mai multe domenii: creație literară-poezie și eseu, traducere și artă plastică, pe tema vieții, activității și operei lui Lucian Blaga. Pentru ediția din anul 2020, în condiții excepționale, organizatorii au prelungit perioada de înscriere și au prevăzut și posibilitatea expedierii lucrărilor pentru concurs prin intermediul poștei electronice. Astfel, până la încheierea perioadei de înscriere, pe adresa concursului au sosit nu mai puțin de 125 lucrări, 83 la secțiunea „Adulți” și 42 la secțiunea „Elevi”, jurizarea lucrărilor urmând a se desfășura la finalul lunii iunie. Lista câștigătorilor și modalitatea de înmânare a premiilor vor fi făcute publice la începutul lunii iulie.

Concursul Național de Creație Literară și Artă Plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor” este parte a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș și este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 iunie 2020

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...