Actualitate, Social

Nu mai amânați decizia în cazul Roșia Montană! Oamenii au nevoie de locuri de muncă azi, nu peste alți 14 ani!

1005205_469589223134183_693980061_nDomnule Preşedinte al României,

Domnule Preşedinte al Partidului Social Democrat,

Domnule Preşedinte al Partidului Naţional Liberal,

Domnule Preşedinte al Partidului Democrat Liberal,

Domnule Preşedinte al Uniunii Democrate al Maghiarilor din Romania,

Domnule Preşedinte al Partidului Conservator,

Doamnă Preşedinte al Partidului Poporului Dan Diaconescu,

Stimați membri ai Parlamentului României,

După ani de aşteptare, Sindicatul Viitorul Mineritului a primit cu speranţă decizia Guvernului de săptămâna trecută de a aproba proiectul de lege care reglementează condiţiile exploatării miniere de la Roşia Montană.

Acest proiect de lege reprezintă o concluzie a dezbaterii din ultimii 14 ani pe marginea mineritului la Roşia Montană.

Suntem siguri că parlamentarii din toate partidele vor lua acum în discuţie toate aspectele legate de proiectul minier şi vor lua cea mai potrivită decizie, care să țină cont atât de interesul comunităţii locale cu privire la locuri de muncă, dezvoltare şi mai multe oportunităţi pentru viitor, cât şi de obligațiile privind protecţia mediului şi a patrimoniului.

Vă adresăm pe această cale solicitarea de a impulsiona dezbaterea parlamentară, pentru a nu avea loc amânări.

Dorim să fie cunoscut faptul că nu ne temem de o consultare naţională, pentru că noi credem cu tărie că majoritatea românilor sprijină începerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Trebuie însă ţinut cont de faptul că am avut deja un referendum local – în judeţul Alba, zona munţilor Apuseni, în decembrie 2012 -, referendum al cărui rezultat a fost clar: peste două treimi din membrii comunităţii locale care au votat, adică cei direcţi afectaţi, au spus Da pentru startul proiectului.

Decizia populară a fost luată; oamenii direct afectaţi şi-au exprimat votul în favoarea proiectului. Acum, este important ca şi Parlamentul să ia o decizie.

După 13 ani de aşteptare şi după alte 8 luni din decembrie 2012, o dezbatere despre o nouă consultare populară nu serveşte interesul comunităţii locale.

O nouă amânare a deciziei pune şi mai mult în pericol comunitatea locală, locurile de muncă şi şansele de supravieţuire ale acesteia.

Decizia pe care o aşteptăm de la Parlament este extrem de importantă pentru că de această decizie depinde viitorul nostru.

De aceea, vă solicităm tuturor ca dezbaterea parlamentară să aibă loc cât mai rapid şi să avem un vot final până la sfârşitul acestui an, astfel încât să avem un viitor. Vă mulţumim!

Cristian Albu, Președintele Sindicatul Viitorul Mineritului

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...