Actualitate

Nu îţi plăteşti amenda în 30 de zile, prestezi muncă în folosul comunităţii

Persoanele care nu îşi plătesc amenzile şi care nu pot fi executaţi silit vor presta muncă în folosul comunităţii. Un nou proiect de lege prevede simplificarea procedurilor prin care se transformă amenda neplătită în muncă la îngrijirea spaţiilor verzi din oraş sau strângerea gunoiului de pe străzi.

Românii care nu-şi plătesc amenzile în termen de 30 de zile şi care nu pot fi executaţi silit vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Interne, scrie ziarulring.ro.

Actul normativ simplifică procedura transformării amenzii neplătite în muncă în folosul comunităţii, reducându-se atât termenul de soluţionare a dosarelor, cât şi numărul dosarelor aflate pe rol. „În 2013, Poliţia Română a fost implicată în 37.190 de dosare ale contravenienţilor. Practica a evidenţiat şi existenţa unor numeroase situaţii în care, din cauza aspectelor birocratice, instituţiile implicate nu reuşesc să probeze pe bază de documente imposibilitatea executării silite până la termenele de judecată.

Potrivit datelor statistice existente, în peste 2.000 de dosare, instanţa de judecată a respins cererea de transformare pe motiv că nu a fost făcută dovada insolvabilităţii contravenientului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

 

Sursa: realitatea.net

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...