Actualitate, Social

„Nu există o listă a bolilor pentru care pacienții nu se mai pot interna în spitale”

foto: gazetadebuzau.ro
foto: gazetadebuzau.ro

În legătură cu știrea potrivit căreia ar exista o listă a bolilor pentru care pacienții nu s-ar mai putea interna în spital, pentru corecta informare a publicului facem următoarele precizări:

Nu există o listă a bolilor pentru care pacienții nu se mai pot interna în spitale. Pentru orice boală dacă ea pune în pericol sănătatea pacientului există opțiunea internării.

Pachetul de bază nu schimbă tipurile de servicii medicale care se acordă, ci spune clar unde și cum se acordă ele, direcționând pacientul.

În momentul de față, potrivit datelor existente, o parte semnificativă dintre cazurile internate în unitățile sanitare cu paturi ar putea fi rezolvate în afara spitalizării continue, iar numărul internărilor nejustificate, care înseamnă consum de resurse, este unul ridicat.

Pachetul evidențiază un set de afecțiuni care pot fi tratate în afara spitalizării continue, în cazul în care ele nu prezintă complicații și comorbidități. Pentru aceste afecțiuni, se urmărește reducerea graduală a internărilor în spitalizare continuă și tratarea lor în ambulatoriu.

Având în vedere că este vorba despre un subiect de interes public, iar înțelegerea eronată a lui poate avea un impact nedorit, vă rugăm să transmiteți informațiile în sensul celor mai sus exprimate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...