Sport

NU a fost rasism, dar l-au suspendat!

Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost absolvit oficial de acuzațiile de rasism, după ce UEFA a judecat cazul ”ăla negru” petrecut la partida dintre PSG și Istanbul Başakşehir, în Champions League, pe 8 decembrie 2020.

Arbitrul român a fost găsit nevinovat în ceea ce privește articolul 14, după scandalul cu Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Turcia.

Ce scrie presa internațională după decizia UEFA în cazul ”ăla negru”

”Colțescu și Șovre au violat articolele 11 și 6(1), în ceea ce privește obligația de conduită, dar nu și articolul 14, adică rasism și comportament discriminatoriu”, se arată în decizia publicată de forul european.

Centralul, care a fost rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie și va trebui totodată să urmeze un program educațional, potrivit hotărârii UEFA. 

Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L’Equipe.

Turcii de la Star anunță pedeapsa primită de Sebastian Colțescu, dar susțin în continuare că arbitrul ”a folosit termeni rasiști și a provocat un scandal uriaș cu Pierre Webo în partida PSG – Istanbul Başakşehir”.

”NU a fost rasism. A spus ‘negru’ unui jucător, dar UEFA a zis că a fost doar comportament neadecvat”, a scris La Repubblica. 

La fel ca Sebastian Colțescu, și asistentul Octavian Șovre a fost sancționat pentru comportament neadecvat și va trebui, la rândul său, să urmeze un program educațional.

The post NU a fost rasism, dar l-au suspendat! appeared first on albapesurse.

Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost absolvit oficial de acuzațiile de rasism, după ce UEFA a judecat cazul ”ăla negru” petrecut la partida dintre PSG și Istanbul Başakşehir,…
The post NU a fost rasism, dar l-au suspendat! appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 martie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...