Actualitate, Politica, Stiri

Noul PNL atacat de Victor Ponta

Am constat că și înainte și după Congresul de fuziune PNL-PDL au tot apărut voci din PSD, în frunte cu Victor Ponta, care și-au tot dat cu părerea despre Partidul Național Liberal și viitorul acestuia. De fapt, toate acele declarații reflectă nervozitatea și disperarea PSD-iștilor și a lui Victor Ponta personal. Toată lumea înțelege acum cât de mult s-a temut stânga de o dreaptă unită. Este motivul pentru care PSD a făcut tot ce a putut pentru a dezbina această parte importantă a scenei politice.

Am constatat, de asemenea, cu toții, presiunea extraordinară care s-a exercitat (mai ales începând cu luna februarie a acestui an) asupra Partidului Național Liberal, o presiune care viza marginalizarea PNL pe scena politică a țării, sau chiar dispariţia acestuia din rândul actorilor politici semnificativi. Din păcate, cei care, din diferite motive, au încurajat sau încă mai încurajează formulele unei drepte divizate, fac indirect jocul PSD-ului. Pentru că se pare că nu există o fericire mai mare pentru PSD decât o dreaptă scindată şi măcinată de orgolii.

Liderii PSD se tem de Partidul Național Liberal pentru că știu ca șansele lui Victor Ponta de a câștiga bătălia de la prezidențiale în fața dreptei unite, au scăzut serios odată cu momentul 26 iulie. De altfel, experiența alegerilor prezidențiale din ultimii 25 de ani ne arată că PSD a pierdut mereu când s-a confruntat cu candidați ai dreptei unite. De asemenea, ori de câte ori forțele de dreapta au fost dezbinate, stânga a obținut victoria.

Astăzi slăbiciunea dreptei este de domeniul trecutului, iar Victor Ponta și PSD știu acest lucru și se tem de înfrângerea pe care o vor suferi în toamna acestui an. Vremea în care dreapta politică în România era dezbinată a apus. Noul PNL, marele partid de dreapta, se poate lupta de la egal la egal cu PSD. Avem mai mulți primari și aleși locali decât PSD-ul și putem forma majorități în cea mai mare parte din Consiliile Județene din România. În plus, Partidul Național Liberal va propune o viziune pentru România următorului deceniu. Nu este vorba de o construcţie îndreptată împotriva stângii, nu este o reacţie la un PSD din ce în ce mai hegemonic şi mai autoritar, ci este vorba despre o construcţie pentru români şi pentru România.

Prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba

Foto: stiripesurse.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...