Actualitate, Sport, Stirea Zilei

Noi reuşite pentru şahiştii din judeţul Alba

Premiere ONSS 2014Şahiştii din Alba Iulia au participat în weekend la diverse competiţii din ţară – într-o ultimă repetiţie pentru campionatele naţionale de juniori, programate a se desfăşura în prima jumătate a lunii aprilie în staţiunea Căciulata, judeţul Vâlcea.

La Odorheiu Secuiesc a avut loc finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah, printre participanţi numărându-se şi 4 albaiulieni. Competiţia are patru secţiuni: băieţi gimnaziu, fete gimnaziu, băieţi liceu, fete liceu.

Cu 6 victorii şi o remiză în 7 partide, Mihnea Costachi (Şcoala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia) a încheiat competiţia doar pe locul 2, la egalitate de puncte cu primul clasat Andrei Dolana (Bucureşti, care are un coeficient de departajare Bucholtz superior).

Nici David Cordea nu a fost mai norocos: după înfrângerea în ultima rundă, David Cordea (Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia) a căzut pe locul 7, la doar un punct de câştigătorul turneului Mihai Bidă (Dolj).

Maria Ileană (Şcoala gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia) şi Bianca Tincu (Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş) au acumulat fiecare câte 3,5 puncte în 7 partide. Bianca Tincu a încheiat competiţia pe locul 21 în competiţia elevelor de liceu, în timp ce Maria Ileană a ocupat locul 25 în secţiunea elevelor de gimnaziu.

Toţi cei 4 sunt pregătiţi de profesorului Cornel Breaz. Felicitări sportivilor şi antrenorului pentru aceste rezultate, cele mai bune din istoria participărilor la faza naţională a ONSS la şah!

Oraşul Cluj a găzduit un tradiţional open de seniori: Memorialul Mircea Rădulescu, printre participanţi numărându-se şi albaiulienii Radu Ţâmpea (8 ani), Iustin Ciorgovean (12 ani) şi antrenorul lor Marius Ceteraş. Competiţia cu 70 de jucători la start a prilejuit lui Radu Ţâmpea un nou rezultat bun: locul 27 în clasamentul general şi locul 1 la categoria copii sub 10 ani.

Iustin Ciorgovean, debutant într-o competiţie de seniori de un asemenea nivel, a obţinut 3,5 puncte din 7 partide, terminând pe locul 32 în clasamentul general şi locul 4 în clasamentul juniorilor sub 14 ani. Participarea lui Iustin Ciorgovean la competiţie a fost posibilă datoritā sprijinului acordat de firma IPEC şi al Fundaţiei Comunitare Alba.

Maestrul aiudean Ionel Miron a reuşit să se claseze pe locul 4 cu 5,5 puncte din 7 partide, după Teodor Anton (Medicina Timişoara) 6p, Alexandru Pop (CS Otopeni) şi Sandor Ferenczi (ACS Mureş 2004 Târgu Mureş) ambii cu 5p, în timp ce maestrul FIDE Marius Ceteraş s-a clasat pe locul 6, cu 3 victorii, 3 remize şi o jumătate de punct primită din oficiu în runda a 3-a când nu a putut participa la turneu.

Bicaz, judeţul Neamţ. Juniorului teiuşan Adrian Sechereş, legitimat la CSS Timişoara, a participat la Cupa Oraşului Bicaz, terminând pe locul 7, la doar o jumātate de punct de câştigātorul turneului, maestrul internaţional Lucian Filip (CSM Lugoj) şi la egalitate de puncte cu marele maestru internaţional Vasile Sănduleac (Moldova) şi maestrul FIDE Vlad Ungureanu (Politehnica Iaşi), clasaţi pe urmātoarele locuri pe podium.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...