Cultura, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Noi premii obținute de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din județul Alba

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au obținut zilele trecute noi premii importante la două festivaluri naționale.

La Berzasca, la Festivalul Național Concurs „Ritmuri în mileniul III”, doi dintre cursanții Clasei de Canto Muzică Ușoară, coordonată de profesor Marinela Popa, au obținut două premii III. Astfel Eliana Burde a obținut locul III la categoria de vârstă 12 – 16 ani, iar Maria Păcurar a obținut același premiu la categoria de vârstă 16 – 24 de ani. Festivalul a reunit concurenți din cinci județe: Caras Severin, Mureș, Mehedinți, Cluj și Alba.

Alte trei premii importante au fost obținute la Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș, dorurile tale…” de la Reghin de către cursanții Clasei de Muzică Vocală Tradițională, coordonată de profesorul Leontina Fărcaș. În urma concursului, premiul pentru cel mai autentic costum popular și Trofeul festivalului i-a revenit tinerei interprete Diana Marian, iar colegul său Sebastian Șerban a obținut o mențiune.

„Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri ne încântă cu noi premii obținute la două concursuri naționale importante. Distincțiile sunt o dovadă a talentului și muncii acestor tineri interpreți; sperăm ca ei să reprezinte în curând repere culturale și artistice în domeniile pe care le aprofundează în cadrul instituției noastre”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 octombrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...