Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri, Stiri Blaj

Noi măsuri luate la Blaj: dezinfecția străzilor și patru aparate de ventilare artificială la Spitalul Municipal

Primăria Blaj a început dezinfectarea străzilor din municipiu, în contextul recomandărilor DSP Alba referitoare la măsurile de prevenție a epidemiei de coronavirus. De asemenea, administrația blăjeană va achiziționa, împreună cu Spitalul Municipal Blaj, patru aparate de ventilație artificială.

La nivelul municipiului Blaj, Serviciul Public de Gospodărie Locală efectuează dezinfecția străzilor, în contextul situației epidemiologice actuale de pandemie cu COVID 19. Dezinfecția străzilor se face cu produse pe bază de clor, produsul folosit reprezentând una dintre cele mai eficiente metode de dezinfecție. Dezinfectarea străzilor din municipiul Blaj va continua și în perioada următoare, după un program bine stabilit. 

Tot la nivelul municipiului Blaj, s-a luat decizia ca Primăria Municipiului Blaj, împreună cu Spitalul Municipal Blaj, să achiziționeze, în sistem de urgență, patru aparate de ventilație artificială, în valoare de aproximativ 400.000 lei, care vor fi folosite de unitatea medicală blăjeană. Două dintre aparate vor fi achiziționate din bugetul local al municipiului Blaj, celelalte două urmând a fi cumpărate din bugetul Spitalului Municipal. Consiliul Local Blaj va rectifica de urgență bugetul local, pentru a aloca cât mai rapid suma necesară în vederea acestei achiziții.

„La Blaj am luat toate măsurile preventive, necesare și recomandate în contextul epidemiologic actual și suntem preocupați de evoluția situației. Vom acționa ori de câte ori va fi nevoie și suntem la curent cu tot ceea ce se întâmplă în țară și în lume. Rog cetățenii să manifeste responsabilitate, să se informeze doar din surse oficiale și să respecte recomandările autorităților”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...