Social

Noi demersuri pentru redeschiderea spitalului de la Ocna Mureş

Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, însoțit de conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba, s-a deplasat astăzi la Ocna Mureș pentru a analiza, împreună cu Primarul Silviu Vințeler, posibilitățile de redeschidere a spitalului din localitate și necesitățile de investiții pentru această unitate medicală.

Tot astăzi au fost vizitate sediul spitalului și sediul policlinicii din Ocna Mureș, trecăndu-se în revistă toate spatiile, aparatura și dotările existente.

Am discutat, împreună cu domnul Primar și cu conducerea Spitalului Județean, care ar fi cea mai bună soluție pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș, astfel ca pacienții de aici să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate.

Există dotarea materială necesară, există aparatură și există chiar și personalul calificat care să se ocupe de acest spital.

Tot ceea ce ne lipsește este aprobarea Ministerului Sănătății, pe care sper să o obținem cât mai repede.

La fel cum am propus încă din 2011, împreună cu Silviu Vințeler, chiar dacă atunci nu era încă primar, noi ne dorim să deschidem aici o unitate aflată în subordinea Spitalului Județean, aceasta fiind cea mai avantajoasă variantă pentru toate părțile.

Sper să se aprobe acum înființarea unui Centru Multifuncțional de Sănătate la Ocna Mureș, aflat în coordonarea Spitalului Județean, care în primă fază să asigure specialitățile de boli interne, pediatrie și chirurgie și pe care apoi să-l dezvoltăm cu noi specialități.

Săptămâna aceasta o să reluăm demersurile pe care le-am început încă din 2011 și o să trimitem o nouă cerere către Ministerul Sănătății.” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 februarie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...