Actualitate, Educatie, Stiri

Noi candidaturi au fost depuse de tineri din Alba pentru stagii prin programul Eurodyssee

Programul Eurodyssee continuă în judeţul Alba, noi candidaturi ale tinerilor fiind înregistrate în sistem. În acest moment doi tineri din judeţul Alba aşteaptă confirmările pentru candidaturile depuse pentru stagii în regiunea Franche-Comte din Franţa, în domeniul arhitecturii şi mobilităţii internaţionale, iar un alt tânăr se află în procedura de analiză a candidaturii, urmând ca această să fie în curând trimisă regiunii care a lansat stagiul.

De la lansarea programului, patru tineri din judeţul Alba au fost deja selectaţi pentru stagii cu o durată cuprinsă între 3 şi 7 luni, în Italia, Portugalia, Franţa şi Croaţia în domenii precum arhivarea documentelor şi întreţinerea arhivelor, managementul proiectelor europene, lucrător social sau asistent în comunicare. Trei dintre aceşti tineri se află deja în stagiile pentru care au aplicat, urmând ca cel de-al patrulea să îşi înceapă stagiul profesional din luna august.

„Mă bucur că programul Eurodyssee funcţionează şi crează oportunităţi pentru tinerii din judeţul Alba. Este o şansă pe care am reuşit să o fructificăm în beneficiul judeţului Alba şi ea ne deschide calea şi pentru alte parteneriate dedicate tinerilor. Experienţa celor din vest în domeniul politicilor pentru tineret este foarte foarte bogată şi avem multe de învăţat de la aceste regiuni. În plus, sunt sigur că şi aceşti stagiari, o dată întorşi acasă, vor constitui un exemplu pentru cei din comunităţile lor şi vor ajuta la găsirea de noi oportunităţi pentru tineri.”a spus Florin Roman, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

A fost înregistrată şi se află în analiză şi prima candidatură pentru stagiul propus de judeţul Alba, cel de Restaurator la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Pentru acest stagiu a aplicat un tânăr din Madeira, Portugalia.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da şansa să înveţe sau să îşi perfecţioneze o limbă străină.

Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât şi agenţii economici şi administraţiile publice, în efortul de a combate şomajul şi de a crea un viitor mai bun pentru tineri.

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 iunie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...