Sanatate

Noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară în județul Alba

protectprotect

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 256 de poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificării modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 105 societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 201 de mijloace de transport, din care 53 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.394 de persoane şi au fost făcute verificări la 135 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 120 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, două care nu au respectat interdicţiilor privind deplasarea şi cinci care nu a respectat condiţiile privind carantinarea. Doi operatori economici au fost sancţionaţi pentru organizarea de activităţi în spaţiul public închis pentru care au fost instituite restricţii dar au fost aplicate şi 18 sancţiuni unor persoane fizice care au participat la activităţi în spaţii pentru care au fost instituite interdicţii.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 33.000 de lei.

De exemplu, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, care nu a respectat măsura carantinării şi a părăsit locaţia unde ar fi trebuit să se afla pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Franţa.

A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

The post Noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară în județul Alba appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...