Actualitate

NODUS – proiectul în care Primăria Alba Iulia şi AIDA au jucat un rol central, a fost selectat de către CE, pentru o expoziţie de “bune practici” rezultată din proiecte finanţate de UE.

Proiectul „Legături între planificarea spaţială şi regenerarea urbană – NODUS” în care Primăria Alba Iulia şi AIDA au jucat un rol central, a fost selectat de către Comisia Europeană, pentru o expoziţie de “bune practici” rezultată din proiecte finanţate de UE.

Expoziţia va avea loc în luna octombrie a acestui an, fiind găzduită de Directoratul General pentru Politică Regională al Comisiei Europene.

Acest lucru este o recunoastere a modului în care acest proiect a fost implementat, el fiind un exemplu de bună practică alături de 30 de proiecte din toată Europa.

Vă reamintim că proiectul a însemnat elaborarea unui Plan Local de Acţiune vizând dezvoltarea spaţială şi evoluţia calităţii vieţii în cartierul Cetate din Municipiul Alba Iulia,  având ca studiu de caz blocul G2, supranumit Turturica.

La vremea respectivă la Alba Iulia s-au reunit cercetători din diverse sfere de activitate care au elaborat un studiu conţinând şi un regulament de bună convieţuire şi participare activă comunitară după care s-ar putea ghida chiar şi asociaţiile de proprietari din Alba Iulia.

Pe întreaga perioadă s-a colaborat în mod exemplar şi activ cu Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieții din cadrul Academiei Romanei, dar şi cu numeroşi parteneri precum: UNICEF (voluntari), ENEL, APA CTTA, reprezentanţi ai mai multor instituţii de învăţământ gimnazial din Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie 1918, etc.

Recunoaşterea directă a Comisiei Europene, conferită de cei de la Bruxelles reprezintă încă o dovadă a faptului că sumele de bani atrase şi cheltuite de noi sunt garantate cu proiecte durabile şi impact pozitiv asupra comunităţii.

Evoluţia romilor a fost marcată dintotdeauna de marginalizare şi discriminare, având ca rezultat autoizolarea. La Alba Iulia nu am ascuns problemele “sub preş” ci am căutat soluţii pentru a-i cointeresa pe acestia in mod activ să participe la viaţa comunităţii.

Nu constrângerea, ci educaţia a dus la un final de proiect “de poveste” pentru mulţi copii din G2. Şi nu mă refer neapărat la tabăra de la mare, ci prin felul în care cei tineri au fost stimulaţi şi îndemnaţi să se raporteze la chestiuni de viaţă normale într-o comunitate.

Le mulţumesc partenerilor noştri din proiect şi echipei de implementare pentru că au adus la Alba Iulia “o bilă albă’ din parte Comisiei Europene. La fel cu cele pe care noi le-am folosit în proiect pentru a recompense iniţiativele celor vizaţi de proiect” a precizat Mircea Hava.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 februarie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...