Actualitate, Sport

Nicuşor Stanciu menţine Steaua în lupta pentru titlu

Fostul jucător al Unirii Alba Iulia, Nicuşor Stanciu, unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului din Alba, a fost duminică seara eroul echipei Steaua Bucureşti în derby de România. Din păcate Gicu Grozav a fost rezervă la Dinamo în această partidă.

Fostul unirist a reuşit o dublă în partida cu Dinamo şi menţine Steaua în Lupta pentru titlu, echipa campioană fiind la două lungimi în spatele liderului ASA Târgu Mureş, surpriza campionatului.

Partida a fost una cu multe probleme fiind întreruptă 20 de minute pentru că portarul Stelei, lituanianul Arlauskis a fugit la vestiare după ce suporterii echipei gazdă au aruncat cu torţe, petarde şi fumigene în teren, adică tot arsenalul, iar Arlauskis nu şi-a putut relua locul în poartă. Acesta le-a făcut semne colegilor să-l urmeze. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dinamoviştii au mers şi ei la vestiare, spunându-le adversarilor să iasă, să se joace fotbal, nu teatru.

Cum Arlauskis nu prea dădea semne că e dispus să mai joace, steliştii şi-au trimis rezerva Niţă la încălzire. Meciul avea să se reia, dar nimeni nu ştia când. Au trecut mai bine de 20 de minute şi până la urmă jucătorii ambelor echipe au ieşit din nou pe teren, chiar şi Arlauskis, care avea să aibă viaţă grea cu suporterii rivali.

După această întrerupere şi impulsionaţi de public, jucătorii lui Stoican au părut şi mai motivaţi. Poate prea mult, pentru că Bărboianu (min. 75) şi-a doborât un adversar, Stanciu, în propriul careu şi Balaj a acordat lovitură de la 11 metri pentru Steaua. Nicuşor Stanciu a luat balonul şi a înscris lejer. Iar peste numai câteva minute, tot el a realizat dubla, finalizând o fază cursivă a echipei sale. Mijlocaşul lui Gâlcă marcase două goluri şi în ultima sa apariţie, cea de la Cluj cu Universitatea, o performanţă mai rar întâlnită în Liga 1.

Steaua conducea cu 2-0 din minutul 79 şi toată lumea se întreba ce s-a întâmplat la pauză? Galeria dinamovistă a început să-i ceară demisia lui Stoican, iar la tribuna I şi a II-a jandarmii trebuiau să intervină pentru a linişti spiritele încinse de evenimentele care s-au succedat pe Naţional Arena.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru Steaua, dar finalul a fost electrizant după ce Elhamed a înscris în al 15-lea minut de prelungire. Dar penalty-ul obţinut de Ţucudean în minutul 21 de prelungire a fost transformat de Prepeliţă şi Steaua şi-a luat toate cele trei puncte de care avea nevoie să nu piardă încă şansele la campionat. Prin acest rezultat, Gâlcă a readus echipa lui la două puncte de liderul ASA. Tehnicianul speră la titlu şi, după ce l-a titularizat pe Stanciu, pare destul de inspirat în acest final de campionat.

sursa: prosport.ro
sursa foto: prosport.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...