Actualitate, Stiri

Nicolaie Ion Cean, urmărit penal şi pus sub control judiciar în Dosarul Berbeceanu

DNAProcurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de procurorul Nicolaie Ion Cean. Acesta este cercetat pentru complicitate la infracţiunile de abuz în serviciu şi corupţie, în cazul fostului comisar şef Traian Berbeceanu. Măsura luată de DNA a intrat în vigoare în data de 5 mai şi va produce efecte până la momentul finalizării anchetei.

Nicolaie Ion Cean este cercetat împreună cu procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi ofițerul de poliție judiciară Alin Muntean. Aceştia sunt bănuiţi că, prin acţiunile lor, au „fabricat” dosarul lui Berbeceanu, lucru care a dus la arestarea comisarului în toamna anului trecut.

Într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se arată că „(…) în cursul săptămânii 17-21 martie 2014, după ce i-a fost adusă la cunoștință învinuirea lui Cean Nicolaie Ion, în prezentul dosar, acesta a contactat telefonic doi martori din dosarul respectiv pentru a le comunica aspecte rezultate din ordonanța de începere a urmăririi penale, privind relațiile sale cu aceștia și totodată le-a transmis că a fost întrebat de anchetatori despre ei. Prin acest demers Cean Nicolaie Ion a avut drept scop să le conserve teama (ce fusese indusă în perioada în care asupra unuia dintre ei s-au făcut presiuni pentru a da declarații în dosarul privindu-l pe Berbeceanu Traian), astfel încât respectivul martor să nu declare adevărul în prezenta cauză cu privire la modul în care fusese audiat în dosarul Berbeceanu”.

Pe perioada în care se află sub control judiciar, Nicolae Ion Cean trebuie să se supună unor restricţii, privind deplasările, să se prezinte în faţa anchetatorilor, ori de câte ori este chemat şi să nu ia legătura, sub nicio formă, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...