Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Foto, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Munca la ”negru”, sancționată cu amenzi usturătoare de inspectorii ITM Alba

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2019, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 16 – 20.09.2019, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În perioada 16-25.09.2019, la nivelul județului Alba se deruleaza Campania Natională privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităților care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 36 de unităţi ocazie cu care au fost depistate trei persoane cu „munca nedeclarată” pentru care au fost acordate 3 amenzi în cuantum de 61.500 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...