Actualitate, Social

Mulţi tineri au participat la Festivalul de Film şi Foto Art Aiud 2013

tpicture_006Aiudul a găzduit, în weekend-ul trecut, ediţia a 9-a a festivalului de film şi foto art Aiud 2013. A fost un nou experiment artistic purtând marca Centrului Cultural Rebreanu şi a Fundaţiei Inter Art. A fost o propunere îndrăzneaţă care a cuprins două seri cu filme realizate de Mihaielei Ilea ( Cluj), Lorincz Zoltan Jr (Aiud), Mauricio Silerio (Mexic) şi Sasho Parket (Macedonia), patru expoziţii personale şi de grup realizate de artişti din Mexic, Ungaria şi România, precum şi expoziţia internaţională de artă fotografică (realizată pe scenă şi în culisele Centrului Cultural L. Rebreanu, într-un proiect de expunere în spaţii neconvenţionale) cuprinzând lucrări semnate de peste 70 de artişti fotografi din Azebaijan, Bosnia şi Herţegovina, Brazilia, Germania, Haiti, Irlanda, Macedonia, Muntenegru, Mexic, SUA şi România.

tpicture_011_1Regalul de fotografie şi film a oferit spectatorilor, vizitatorilor şi participanţilor o persectivă aparte a fenomenului artistic visual contemporan, posibilitatea participării la un proiect internaţional, atât prin manifestările realizate cât şi implicarea directă într-o creaţie contemporană. Astfel, fiecare participant se constituie într-un element vizual în filmul şi expoziţia, cu imagini din timpul acestei ample manifestări, care vor fi realizate pentru ediţia aniversară de anul viitor, într-un proiect al spaţiului cultural închis – deschis.

Ca director artistic pot spune că am reuşit în acesta a IX-a ediţie un proiect complex şi îndrăzneţ, un pariu « visual » în care au câştigat atât artiştii participanţi cât şi publicul spectator. 

Numărul important de participanţi, mai ales tineri, întăresc convingerea necesităţii construirii în continuare a unui spaţiu cultural alternativ care să ofere şi oputunitatea accesului la artă calitativă contemporană, care să fie o punte de legătură cu proiectele internaţionale pe care le realizăm pe toate continentele.” a declarat directorul artistic al acestui festival.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...