ALBA
Politica

Monica Macovei: Un premier care să susțină anticorupția. Dacă nu, alegeri anticipate

MacoveiPreşedintele Iohannis trebuie să pună punct jocului lui Dragnea şi să propună un premier care să susţină anticorupţia şi care să ceară Parlamentului să respingă modificarea Codurilor penale, dezincriminarea unor infracţiuni sau vreo propunere de graţiere şi amnistie.

Dacă PSD, ALDE, UDMR nu vor să formeze guvernul cu un premier anti-criminalitate, atunci trebuie declanşate alegeri anticipate.

Fără un astfel de premier, România devine paradisul criminalităţii violente, a criminalităţii organizate (trafic de copii, femei, armament etc), a criminalităţii economice, cum sunt evaziunea fiscală, frauda, spălarea de bani etc. Infractorii vor dori să-şi facă sau să-şi conducă infracţiunile transfrontaliere în România, pentru că la noi nu vor mai putea fi urmăriţi, interceptaţi, filmaţi.

Practic, modificările la Codurile penale ne scot din circuitul anchetelor transfrontaliere. Adică ne scot din Europa şi din colaborarea poliţienească şi judiciară cu oricare altă ţară. Dacă în Germania, de exemplu, se declanşează o anchetă de trafic de fiinţe umane sau de droguri, care trece şi prin România, ancheta va fi blocată în România şi nu va avansa, pentru că modificările la Codurile penale vor face imposibilă orice anchetă pe teritoriul Românie.

Distribuie Acum

16 ianuarie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...