Actualitate, Social

Miting pro Roşia Montană al Sindicatului Viitorul Mineritului

timg_1705Miercuri, 4 septembrie, între orele 17:00-19:00 minerii din Roşia Montană au militat pentru pornirea proiectului miner în fața Instituției Prefectului Alba.

Cei 100 de mineri au strigat: „Vrem locuri de muncă acum!”, „Ne-am săturat de atâta aşteptat!”, „Vrem minerit acum!”, „Mineritul este pânea noastră!”, „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, „Noi suntem Roşia Montană!”.

Începând de astăzi, Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM) din Roșia Montană pichetează în fața Prefecturii Județului Alba, într-o mișcare autorizată de protest, pentru a arăta țării întregi că Munții Apuseni și județul Alba depind de repornirea de urgență a mineritului în zonă.
 
Am arătat răspicat că vrem minerit chiar în decembrie anul trecut, la referendumul pentru minerit, când localitățile cu tradiție minieră au votat DA pentru minerit, și nimeni nu poate contesta acest lucru.

timg_1704E momentul ca membrii parlamentului, reprezentanții noștri la cârma țării, să țină cont de voința celor care i-au ales și să ia decizia repornirii mineritului la Roșia Montană!

Orice altă amânare nu este justificată. Trece an după an și noi tot așteptăm. Nu mai putem aștepta!
 
Sindicatul Viitorul Mineritului va continua acțiunea de protest pașnic până când mesajul minerilor din Apuseni va fi auzit de toată țara și de toată lumea.

Democrația ne dă tuturor dreptul să ne spunem opinia și să protestăm.

Dar noi dorim să amintim tuturor că există: DREPTUL CONSTITUȚIONAL la MUNCĂ. 

timg_1703Nouă ne este încălcat acest drept prin faptul că nu se pornește mineritul, deși este mai mult decât evident că oamenii de aici, în marea lor majoritate, îl vor.
 
Solicităm membrilor Parlamentului și autorităților statului, în numele zecilor de mii de oameni disperați din județul Alba, să meargă până la capăt pentru repornirea mineritului la Roșia Montană.

Avem nevoie de locurile de muncă din minerit acum!
 
Noi v-am votat să ne reprezentați în Parlamentul României, acum e rândul Dumneavoastră să VOTAȚI PENTRU DREPTUL NOSTRU CONSTITUȚIONAL LA MUNCĂ!
 
Doamne-ajută și Noroc Bun!”, a declarat Cristian Albu,Preşedintele Sindicatului “Viitorul Mineritului”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...