Sanatate, Stiri

Misiuni comune ale IPJ Alba și ale Gărzii de Mediu Alba


În perioada 21 august – 28 septembrie 2018, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanțelor şi deşeurilor periculoase.

Activităţile de control au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei de către agenţii economici înregistraţi sau autorizați să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanțelor şi deşeurilor periculoase ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

În această perioadă, poliţiştii, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, au efectuat 38 de controale la unităţi fitosanitare. În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au constatat 10 fapte de natură penală, ponderea constituind-o cele prevăzute de OUG 195/2005 privind protecţia mediului (7 infracţiuni). De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 223.729 de kilograme de îngrășăminte chimice, 171 de litri de produse de protecţie a plantelor şi 3,2 kg deșeuri periculoase. Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...