Actualitate

Misiune îndeplinită pentru cercetaşii din Alba Iulia

Cercetaşii albaiulieni “au îndeplinit” o nouă “misiune”, la Sălciua, unde a avut loc în acest an o nouă tabără. Timp de 9 zile, în perioada 16-24 august, aceştia au organizat activităţi şi drumeţii pentru 120 de cercetaşi de diferite vârste, de la cei mai mici lupişori (7-11 ani) şi până la seniori (18-24 ani).
În primele două zile alte taberei, cercetaşii şi-au construit cele necesare supraviețuirii în natură, apoi au plecat în drumeții în zona Sălciua, în funcție de ramurile de vârstă.
În fiecare zi, liderii din Centrul Local “Axente Sever” au pregătit jocuri şi activități cercetăşeşti pentru copiii prezenți, care au ajutat la dezvoltarea lor personală.
Sâmbătă, a avut loc nu doar petrecerea de final a taberei, ci şi Ziua Porților Deschise, la care au participat părinții şi alumnii Centrului Local.
Povestea “misiunii”, sub care cercetaşii albaiulieni au pornit spre Săciua a fost următoarea: “În 2052, toată perspectiva umanității asupra universului s-a răsturnat într-o singură zi, când o echipă a agenției spațiale europene (ESA), a descoperit că în radiația cosmică de fond a universului este ascuns un mesaj codat, destinat tuturor civilizațiilor care ajung suficient de avansate încât să-l poată descifra.
Descoperirea existenței mesajului s-a dovedit a fi mult mai simplă decât decodarea lui, astel că mesajul a fost publicat peste tot, în speranța că cineva, undeva, va putea descoperi o cale pentru a sparge codul şi a găsi ce conține mesajul din spațiu. Toate supercomputerele marilor universități au început să folosească vastele lor resurse de procesare pentru a identifica conținutul mesajului. Mesajul descoperit de ei a făcut ocolul Pământului în câteva secunde şi conținea două aspecte: călătoria între stele este posibilă, iar mesajul conține planuri complete pentru construcția şi utilizarea unui dispozitiv pentru aceasta, iar pacea este concomitent un drept şi o obligație a tuturor civilizațiilor inteligente ale universului

Astfel, la apelul Organizația Națiunilor Unite, cercetaşii, pentru care pacea este o valoare fundamentală, au înființat, pe 5 octombrie 2054, Contingentul pentru Explorarea Universului. În ultimele două decenii, CEU a avut zeci de misiuni pentru terraformarea singurului loc unde s-ar fi putut construi în siguranță orice dispozitiv ar fi ascuns mesajul: Luna.

Suntem în 2074, şi omenirea are aproape la fel de multe întrebări ca şi atunci când am aflat de existența mesajului: am aflat că nu suntem singuri în Univers, dar cine a trimis mesajul? Poate funcționa dispozitivul de care vorbeşte? Putem să-l descifrăm? Pot cercetaşii face față misiunii care le-a fost încredințată?”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...