Actualitate, Stiri

Mircea Hava: „Ziua Europei este și Ziua Ta”

Mircea-Hava-plantare9 mai nu este o zi ca oricare alta, este o zi în care ar trebui, mai mult ca oricând, să conștientizăm că avem alături o Europă întreagă. Este o zi care ne reamintește că trebuie să fim mândri, ca români, zi de zi și nu doar câteodată. La Alba Iulia, Europa se simte în tot ce am realizat cu sprijinul ei. Am făcut din Alba Iulia – Cealaltă Capitală, un oraș cu oameni demni, în care porțile Cetății se deschid în fiecare zi pentru Europa.

Ne putem mândri nu doar cu trecutul nostru, în care oameni de cultură, de știință sau pur și simplu pionieri ai românismului au strălucit în Europa și în lume, ci și cu prezentul.

Europa înseamnă mai mult decât să circulăm sau să muncim liber, înseamnă o casă, o comunitate, în care diferențele istorice și culturale unesc, nu despart. Înseamnă și că, alături de tine și în fiecare zi, milioane de oameni deschid ușa cu aceeași conștiință că pot răzbi. Să credem, deci, într-o Europă pe care chiar noi o construim și o folosim, pentru că fiecărui român să-i fie mai bine.

Îți spun „La mulți ani!” cu bucuria că atât Alba Iulia, cât și România, se află de mult în Europa și  aici vor rămâne!

 

Mircea HAVA

Primarul Municipiului Alba Iulia

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...