Actualitate

Mircea Hava: “Am analizat motivele care legitimează acest împrumut şi suntem convinşi că doar din resurse proprii nu am putea face faţă acestui volum de investiţii în 2013.”

În condiţiile aprobării de către Consiliul Local Alba iulia a contractarii unui credit intern pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare, compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei Alba Iulia a trecut la parcurgerea paşilor necesari întocmirii documentaţiei pentru acest scop. CL a aprobat acest demers anul trecut prin HCL 171 modificată cu HCL 264 din septembrie 2012.

În cursul zilei de ieri 12 februarie 2013, s-a trecut la deschiderea ofertelor primite de la doi operatori economici, respectiv instituţii bancare.

În perioada următoare se va trece la evaluarea ofertelor urmând să se determine oferta cea mai avantajoasă pentru nevoile municipiului.

Valoarea finanţării rambursabile pe care administraţia locală o vizează este de 26 500 mii lei, cu o perioadă de maturitate între 7 şi 10 ani, în sistem revolving, cu trageri succesive în funcţie de nevoile beneficiarului.

Acest flux financiar ar urma să fie îndreptat înspre investiţii şi proiecte cunoscute pe care administraţia locală le derulează: Latura de Vest, DN74, DN1-E81, Parcul Dendrologic etc.

Am analizat motivele care legitimează acest împrumut şi suntem convinşi că doar din resurse proprii nu am putea face faţă acestui volum de investiţii în 2013.

Cu toţii cunoaştem rigoarea mecanismelor de finanţare europeană în care ţi se cere să participi la timp şi în care pe deasupra mai eşti şi taxat pe nedrept.

Vrem să fim pregătiţi pentru orice şi să ducem la bun sfârşit ceea ce am promis.

Sperăm să putem finaliza cât mai curând această procedură pentru ca obligatiile contractuale să se poată respecta în relaţia cu constructorii.

Această infuzie de bani previne falimente, garantează locuri de muncă şi consum local.

Dincolo de faptul că, odată plătiţi, putem solicita urgent rambursuri cu care să achităm din valoarea creditului sau să completăm investiţii importante în Oarda, Bărăbanţ, Partoş şi alte cartiere.” – Mircea Hava, primar.

Gradul de îndatorare al municipiului ar ajunge după contratctarea acestui credit la 18,02% din limita admisă de 30%.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 februarie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...