Actualitate, Politica

Mircea Geoană:”Voluntariatul și implicarea se educă”

foto: mirceageoana.ro
foto: mirceageoana.ro

,,Generozitatea și solidaritatea fac diferența între o societate democratică și una șchioapă. O societate modernă se bazează pe trei piloni: stat, piață și societate și aici ne aflăm astăzi. Nicio societate modernă nu poate să devină una performantă, dacă rămâne în vechiul binom stat-piață, piață-stat; indiferent de mărimea Guvernului sau de forma de guvernământ, echilibrul între stat și piață să domine tipul de societate. Societățile moderne precum este cea americană sau multe din cele europene, devin performante atunci când binomul stat-piață este înlocuit de trinomul stat-piață-societate. Este importantă încurajarea celui de-al treilea pilon, care reprezintă încurajarea societății în bunul mers al societății. Despre asta este vorba azi, aici”, a declarat Mircea Geoană joi, 19 septembrie 2013, la o dezbatere privind legea voluntariatului în România, organizată la Palatul Parlamentului.

‘Există din partea Senatului României o dezbatere de lege și un proiect de lege privind voluntariatul, care conține în proporție de 80% inițiativele propuse de colegii noștri deputați și cred că dincolo de Camera Deputaților, prezența mea aici, la acest eveniment este o recunoaștere că Senatul României și colegii mei indiferent de partid politic vor susține acest proiect’, a mai declarat Mircea Geoană.

Mai mult, senatorul a propus ca voluntariatul să nu fie adresat exclusiv tinerei generații și a dat exemplul Crucii Roșii unde vin foarte mulți tineri voluntari, dar și foarte mulți pensionari, implicarea acestor oameni trebuie încurajată și valorificată. În același timp, senatorul a atras atenția asupra voluntariatului corporatist care trebuie structurat și încurajat.

În încheiere, senatorul PSD a susținut că ,,Voluntariatul și implicarea se educă. Nu vine nici dintr-un dat religios, nu este ceva calvinist, protestant, după cum spun unii. Max Weber spunea că sunt societăți mai performante pentru că ele sunt calviniste, protestante, nu cum sunt cele catolice sau ortodoxe. Nu este adevărat! O societate se poate organiza sau reorganiza atunci când există o viziune despre modul în care ea trebuie să funcționeze.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...