Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, în vizită de lucru în județul Alba

Vineri, 19 aprilie, la sediul PSD Alba din Alba Iulia a avut loc o conferință de presă organizată în urma vizitei în județul Alba a ministrului turismului Bogdan Trif care, împreună cu deputatul Ioan Dîrzu a inspectat mai multe obiective de interes turistic din zona munților Apuseni.

Cu această ocazie, ministrul Bogdan Trif a declarat:”Județul Alba are un mare potențial turistic. M-am întâlnit cu primarii din zonă pentru a-i îndemna să vină să depună proiecte la Ministerul Turismului. Anul acesta avem un buget generos, putem finanța proiecte. Marți îl așteptăm pe primarul din Arieșeni la minister pentru a discuta cu specialiștii noștri în legătură cu ce se poate face pentru stațiune. Ne dorim ca pârtiile din zonă, inclusiv cele din Bihor să fie conectate, un veritabil domeniu schiabil. În ceea ce privește Domeniul Schiabil Șureanu, ne bucurăm că prin legea promovată de deputatul Ioan Dîrzu, drumul forestier de la Oașa la pârtie va putea fi asfaltat, astfel turiștii vor putea ajunge mult mai ușor la pârtie. ”

Ministrul Bogdan Trif a făcut și alte precizări în legătură cu turismul județean și național subliniind importanța măsurilor legislative luate în ultimul timp (scăderea TVA în turism de la 24 la 5 la sută și infuzia de capital venită odată cu introducerea tichetelor de vacanță) și necesitatea creării de parteneriate publice-private care pot dezvolta și mai mult acest domeniu cu un potențial uriaș pentru țara noastră.

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a ținut să precizeze:”Am fost în zona Munților Apuseni, am vorbit cu primarii din zonă, am primit mesaje bune și oportunitățile se vor vedea din ce în ce mai bine în perioada următoare. În continuare vrem să identificăm noi posibilități de susținere a activității turistice din județul nostru și să continuăm să ajutăm cu tot ce putem de la nivel guvernamental și local sectorul turistic.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...