Actualitate, Social

Ministrul Radu Stroe la consultări cu deputații liberali pe marginea noului Cod Rutier

codul_rutier_65783900Domnul Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne, a participat luni, 30 septembrie, la o dezbatere cu parlamentarii Partidului Național Liberal pe marginea noului Cod Rutier. Scopul întâlnirii l-a reprezentat oferirea unui cadru în care parlamentarii liberali să-și poată exprima eventualele completări și îmbunătățiri ce pot fi aduse viitorul act normativ.

Prezentarea ministrului Radu Stroe a conținut și o serie de argumente ce au la bază statistici realizate în ultimii ani și care ilustrează principalele cauze ale unui număr foarte mare de accidente cu victime ce au loc, anual, pe șoselele din România.

Conform datelor prezentate de Ministerul de Interne, doar anul trecut, din totalul de 26.927 accidente rutiere soldate cu victime, pe fondul vitezei, al neacordării priorității pietonilor angajați regulamentar în traversare sau al consumului de băuturi alcoolice au fost produse 10.513 accidente (39,04%) soldate cu 805 persoane decedate (39,46%), 3.994 persoane rănite grav (54,48%) și 10.125 persoane rănite ușor (39,94%).

În aceste condiții, ministrul Stroe a subliniat ca fiind necesară o re-evaluare a legislației rutiere, iar deputații liberali au venit cu o serie de propuneri constructive de îmbunătățire a cadrului legal aflat în dezbatere publică.

Un aspect deosebit de important în opinia liberalilor îl constituie o atenție sporită în sensul înlăturării subiectivității ce însoțește actele de sancționare din partea organelor de poliție. În acest sens, parlamentarii PNL au solicitat ministrului să identifice căi de elaborare a unui mecanism de supraveghere video a încălcărilor regulilor de circulație.

Parlamentarii PNL i-au propus ministrului Radu Stroe crearea unui fond în care să se regăsească o parte din cuantumul amenzilor colectate la nivel național, astfel încât, cu ajutorul acestor sume, să se poată realiza modernizări de tehnică de supraveghere, semnalizare rutieră, precum și alte investiții necesare creșterii gradului de siguranță rutieră.

Întâlnirea de luni dintre ministrul Radu Stroe și deputații PNL face parte din seria de dezbateri și consultări publice pe care Ministerul de Interne le desfășoară premergător prezentării și adoptării noului Cod Rutier într-o viitoare ședință de Guvern.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...