Anunturi Publice

Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunță că nu s-a constatat o creștere a nivelului de radiații în România ca urmare a incendiului de la centrala nucleară de la Zaporojie (Ucraina), cea mai mare din Europa.

„În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse.

Nu există nici un pericol pentru populația din România.

Agenția pentru Protecția Mediului, care funcționează în subordinea Ministerului Mediului, măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă Agenția va oferi informare în timp real asupra nivelurilor de radiații”, scrie ministrul pe Facebook.

Forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile locale.

Ucraina a anunţat că forţele ruse au atacat centrala în zorii zilei de vineri, provocând un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

Ulterior, echipele de intervenţie ucrainene au anunţat că au reuşit să stingă incendiul la ora locală 06:20 (04:20 GMT).

The post Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută” appeared first on albapesurse.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunță că nu s-a constatat o creștere a nivelului de radiații în România ca urmare a incendiului de la centrala nucleară de la Zaporojie (Ucraina), cea mai mare din Europa. „În…
The post Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută” appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 martie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...