Actualitate, Evenimente, Stiri

Ministrul Ioan Rus se află în judeţul Alba pentru discuţii despre calea ferată Coşlariu – Vinţu de Jos

Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus se află în judeţul Alba pentru a verifica stadiul lucrărilor la segmentul de cale ferată Coşlariu – Vinţu de Jos. Acesta a se află într-o întâlnire tehnică împreună cu executantul lucrării şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Potrivit preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, ministrul va participa doar la această întâlnire, fără a verifica la faţa locului stadiul lucrărilor. Aceasta urmează să fie reprogramată pentru o viitoare vizită în judeţ.

Reamintim că în cadrul şedinţei de Guvern din 2 iulie, au fost aprobate două proiecte de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate pe traseul căii ferate Braşov – Simeria. Este vorba despre opt localităţi din judeţul Alba, nouă din Sibiu şi alte cinci din Hunedoara.

Cele două proiecte de hotărâre vizează declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, de interes naţional, “Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunile Sighişoara-Coşlariu şi Coşlariu-Simeria”, pentru unităţile administrativ-teritoriale Laslea, Hoghilag, Aţel, Alma, Brăteiu, Mediaş, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever – judeţul Sibiu, Blaj, Crăciunelu de Jos, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş, Vinţu de Jos – judeţul Alba, dar şi pe traseul Săliştea şi Şibot – judeţul Alba, Geoagiu, Romos, Orăştie, Turdaş şi Simeria – judeţul Hunedoara.

În ceea ce priveşte sumele acordate cu titlu de despăgubire, Guvernul a aprobat alocarea a 11.174.537,72 lei.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...