Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

MINISTRUL EUGEN TEODOROVICI: România are corecţii financiare de 1 miliard de euro…

Într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat: „Din păcate, noi raportam în trecut tot felul de nereguli şi de ordin administrativ. Mai mult, la noi a fost o purtare mult prea excesivă în ceea ce înseamnă partea de corecţii financiare. România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare, e o sumă foarte mare şi acesta este preţul prostiei, cum o spun eu foarte des, pentru că România şi-a permis să pună în funcţii cheie persoane neavenite, în special în zona de achiziţii publice. Agenţia de Achiziţii Publice este una dintre structurile care a creat statului român foarte multe deservicii. Un miliard de euro înseamnă mult. Acest lucru s-a schimbat şi sperăm ca pe viitor acest lucru să nu se mai întâmple în felul acesta”.

Pentru analizarea corecţiilor financiare Guvernul Ponta a decis înfiinţarea unei direcţii speciale care reanalizează TOATE corecţiile financiare primite de români din partea Comisiei Europene.

„Multe corecţii au fost excesiv date fie de către auditor, fie de către structuri ale statului. Din păcate, pe aceeaşi speţă erau păreri diferite. Tocmai de aceea, noi am înfiinţat o direcţie care are ca principal rol să reanalizăm toate corecţiile financiare date de către partea română, tot, absolut tot, şi acolo unde s-a dat 25 la sută analizăm, vedem exact, poate cinci la sută e corecţia. Mergem frumos la Bruxelles, argumentăm, justificăm acolo, vom cere corecţia înapoi, dacă nu se va accepta lucrul acesta, măcar ştim că acea speţă aşa trebuie judecată pe viitor. Nu mai plecăm cu abordări eronate, pentru că ne facem noi singuri rău ca ţară, pentru că sunt foarte multe corecţii financiare unde nu trebuiau date corecţii financiare… Noi am pierdut foarte mult aici şi ca imagine şi ca bani, din păcate”, a mai spus Teodorovici.

În ultimii ani, primăria Alba Iulia a avut corecţii de 6,3 milioane euro!!!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 octombrie 2014

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “MINISTRUL EUGEN TEODOROVICI: România are corecţii financiare de 1 miliard de euro…”

  1. Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat

    imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e

    joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti!

    Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem

    detalii dupa ce expediati textul „Info” la adresa de email:afacere.com@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...