Actualitate, Stirea Zilei

MINISTRUL DIALOGULUI SOCIAL: AJOFM trebuie să rezolve problema şomerilor de la Roşia Montană

Prezent la Alba Iulia, unde a participat la şedinţa de Dialog Social din cadrul Prefecturii Alba, ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că una din problemele discutate a fost cea legată de Roşia Montană.

Ministrul a făcut o declaraţie interesantă, precizând faptul că AJOFM trebuie să găsească soluţii pentru şomerii de la Roşia Montană. În curând peste 400 de mineri, care au fost în trecut angajaţi de RMGC, nu vor mai avea nici o sursă de venit după ce li se va termina indemnizaţia de şomaj.

„În data de 3 aprilie va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii sindicatului, ministrul Mediului, ministrul Economiei, prefectul din Alba şi cu deputatul Ioan Dîrzu cu care alături de AJOFM Alba să identificăm soluţile de moment pentru cei disponibilizaţi şi li se termină indemnizaţia de şomaj. Eu vă spun, mingea este acolo(n.a. AJOFM) şi trebuie rezolvată această problemă” a declarat Liviu Marian Pop.

Acesta a spus că la nivel naţional trebuie să fie o întâlnire, pe subiectul Roşia Montană, între preşedinţie, Guvernul României şi reprezentanţii companiei (RMGC), plecând de la intenţia preşedintelui de rezolva acest subiect.

Liviu Marian Pop a spus că parlamentarii PSD au dat un vot pentru minerit dar alţi parlamentari nu au fost de acord. În cazul în care se va relua discuţia despre proiect vor trebui disutat la nivel european, deoarece unele state UE nu sunt de acord cu acest proiect.

Ministrul Dialogului Social a precizat că una dintre problemele din zonă este furtul din galeriile miniere iar autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru securizarea zonei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...