Actualitate

Mineritul poate fi o soluţie pentru România

Ambasadorul Canadei  Philippe Beaulne a a fost astazi  la Alba Iulia unde a avut o întâlnire cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava

Discuţiile au vizat în mod principal situaţia actuală a investiţiei de la Roşia Montană, prezent şi viitor. Philippe Beaulne a dorit să ştie punctul de vedere al primarului Mircea Hava legat de referendumul pentru minerit şi de posibilitatea ca lucrările de exploatare să fie demarate într-un viitor apropiat.  “Încurajăm autorităţile să ia decizii privitor la această investiţie în timp util. Mineritul poate fi o soluţie pentru România din perspectiva faptului că în Canada resursa umană implicată depăşeşte 300.000 de angajaţi şi venituri de 36 miliarde de dolari pe an. Mineritul poate fi făcut de o manieră corectă, respectând legile. Am fost dezamăgiţi de felul în care s-a procedat cu Cuprumin, când în ultimele două zile (n.a. din timpul procedurilor) s-a deraiat inexplicabil. Sperăm ca următoarea dată să fie de bun augur” a declarat Ambasadorul Canadei Excelenţa Sa  Philippe Beaulne.

Pe acest subiect primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava a spus: “Referendumul privind mineritul a fost un act de ipocrizie, să se ascundă indisponibilitatea asumării unei responsabilităţi politice. Trebuia organizat separat de alegeri. În felul în care s-a procedat s-a creat o confuzie generală pentru cei de acolo, interesaţi de soarta zonei. A fost un amestec care a lucrat împotriva firescului şi a temei supuse referendumului. Totul se rezumă la o decizie politică şi voinţa administrativă a ţării de a redeschide mineritul, nu numai la Roşia. Sper ca politicienii de acum să aiba o poziţie mai clara în această privinţă”

Ambasadorul a fost interesat şi de chestiunea regionalizării, din perspectiva unei decizii care ar putea fi luată la nivel regional şi nu central. Mircea Hava i-a spus acestuia opinia sa legată de acest subiect, alături de dorinţa ca proiectul regionalizării să fie abordat pe baze ştiinţifice şi făra implicarea politicului.

S-au purtat discuţii referitoare la fondurile europene şi dificultăţile pe care le întampină autorităţile locale în această privinţă.

Distribuie Acum

7 martie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...