Actualitate

Minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană, decişi să intre în greva foamei

ziuaminerului3Minerii care s-au blocat miercuri într-o galerie din Roşia Montană refuză să iasă din subteran, aceştia afirmând că de sâmbătă vor intra în greva foamei.

Cei 22 de ortaci sunt decişi să rămână în mină pe termen nelimitat şi să recurgă chiar la o măsură extremă, cum este greva foamei, dacă liderul liberal, Crin Antonescu, despre care susţin că este principalul vinovat de situaţia actuală privind proiectul minier, nu va veni să discute cu ei.

Minerii s-au blocat miercuri la o distanţă de un kilometru de gura minei şi la o diferenţă de nivel de 300 de metri.

Ei stau în condiţii grele, cu temperaturi scăzute, de doar câteva grade, umiditatea mare fiind însă principalul inconvenient.

Salvatori minieri intră periodic în galerie, pentru a verifica condiţiile de aeraj.

Starea de sănătate a celor 22 de mineri, din care unul are probleme cardiace, iar altul suferă de bronşită, a fost verificată joi şi de un medic de familie.

Deocamdată starea de sănătate a minerilor blocaţi este stabilă.

De la iniţierea acestei forme de protest, alţi mineri, precum şi rude ale celor blocaţi, stau în permanenţă în apropiere de gura minei, solicitând aprobarea proiectului de exploatare a zăcământului din Roşia Montană.

Unii dintre aceştia au spus că se vor bloca şi ei în mină şi vor intra, deasemenea, în greva foamei.

Ei au afişat bannere cu inscripţiile „Vrem să trăim din minerit”, „Ne-am săturat de atâta aşteptat” şi „Vrem locuri de muncă”.

La Roşia Montană au fost prezenţi în aceste zile pentru a discuta cu protestatarii preşedintele CJ, Ion Dumitrel, şi vicepreşedintele CJ, liberalul Florin Roman, senatorul PDL Alexandru Pereş şi deputatul PSD Ioan Dîrzu.

Oamenii solicită însă să vină să discute cu ei Crin Antonescu şi Victor Ponta.
Marius Alexandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...