Actualitate, Sport, Stirea Zilei, Stiri

Mihnea Costachi, locul 3 la Memorialul „Emil Pessi” de la Bucureşti

Albaiulianul Mihnea Costachi (legitimat la CSU Alba Iulia) a participat la Memorialul „Emil Pessi” de la Bucuresti, un puternic turneu de şah rapid pentru juniori organizat de ACS Şah Apa Nova Bucureşti şi Federaţia Română de Şah.

Au participat 12 juniori români, dintre acesti 9 fiind medaliaţi la campionatele naţionale de juniori din 2014: Bogdan Deac (locul 1 la băieţi sub 20 de ani), Răzvan Dicu (locul 2 la B20), Ştefan Tomici (locul 1 la B18), Mihai Bida (locul 2 la B18), Alexandru David (locul 3 la B18), Andrei Dolană (locul 2 la B16), Radu Toma (locul 3 la B16), Mihnea Costachi (locul 1 la B14) şi David Alexandru (locul 1 la B12). Organizatorii au invitat 3 talentaţi juniori bucureşteni: Claudiu Vasile, Alexandru Banzea şi Dragoş Turcuman, trei talentati juniori bucuresteni.

Turneul s-a desfăşurat în 11 runde, jucând fiecare cu fiecare.

Chiar dacă nu a fost într-o formă bună, Mihnea (elev al Colegiului National „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia) a reuşit totuşi o clasare pe podium. În cele 11 runde Mihnea a acumulat 8 puncte, câştigând 6 partide, remizând 4 şi pierzând o singură partidă. Mihnea a închieat pe locul 3, devansat de Ştefan Tomici (CS Studenţesc Medicina Timişoara) cu 9 puncte şi Bogdan Deac (Şah Club Râmnicu Vâlcea) cu 8,5 puncte.

Trebuie spus că Mihnea a câştigat întâlnirea cu învingătorul turneului şi a remizat cu al doilea clasat, însă a pierdut oarecum surprinzător cu juniorul clasat pe locul 5, Alexandru David (ACS Şah Apa Nova Bucureşti).

Acest rezultat vină să confirme încă odată că Mihnea Costachi, care săptămâna viitoare va împlini 15 ani, este deja unul dintre cei mai buni şahişti români sub 20 de ani – şi nu doar la categoria sa de vârstă.

Pentru şahiştii din Alba Iulia urmează participarea la Memorialul „Mircea Rădulescu” de la Cluj, concurs ajuns la a 15-a ediţie şi care se va desfăşura în perioada 20-22 martie. Acesta va fi ultimul turneu de pregătire înaintea Campionatelor Naţionale de juniori programate în perioada 30 martie-9 aprilie 2015 la Căciulata, judeţul Vâlcea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...