Actualitate, Sport, Stiri

Mihnea Costachi, clasare bună la Openul Internaţional de Seniori din Bulgaria

Clasat la final pe locul 19 din 286 de participanţi, albaiulianul Mihnea Costachi este unul dintre premianţii Campionatului Internaţional Open din Plovdiv din Bulgaria.

Dacă ţinem cont că turneul de seniori a avut un fond de premiere de 10.000 euro şi 286 de jucători din 14 ţări, putem spune fără să greşim că este o reuşită pentru juniorul legitimat la CSU Alba Iulia.

După startul excelent cu 5 puncte în primele 6 partide (între care şi o victorie împotriva marelui maestru internaţional Bosko Abramovic din Serbia şi o remiză împotriva favoritului principal al turneului, marele maestru internaţional Vasil Spasov, Bulgaria), Mihnea Costachi a pierdut doar în partida cu marele maestru internaţional Dusan Popovic (Serbia), favoritul numărul 9 al turneului. După cum ne precizează antrenorul Marius Ceteraş, a fost o partidă maraton de 93 de mutări, care a durat peste 4 ore: juniorul albaiulian (care are doar 15 ani) a greşit doar la final, suficient pentru experimentatul său adversar, component al lotului naţional de seniori al Serbiei, care l-a învins pe Mihnea.

Au urmat două meciuri bune: Mihnea a câştigat partida împotriva bulgarului Vladimir Petrov şi a remizat în ultima rundă cu maestrul internaţional Veselin Pantev (Bulgaria).

Cu 6,5 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 19 din cei 286 de participanţi, un loc foarte onorant dacă ţinem cont că la turneu s-au numărat 16 mari maeştri internaţionali şi alţi 42 de deţinători ai titlurilor de maestru internaţional şi maestru FIDE. Juniorul albaiulian (elev al Colegiului Naţional „HCC” din Alba Iulia) a primit din partea organizatorilor premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 18 ani din turneu, un premiu în valoare de 150 euro.

„A fost un turneu foarte reuşit pentru mine, în care am câştigat 20 de puncte ELO, dar mai ales am realizat că pot juca de la egal la egal cu jucători profesionişti de mare valoare. Am fost foarte fericit după prima mea victorie împotriva unui mare maestru internaţional, dar şi destul de trist după ratarea din finalul partidei cu marele maestru internaţional Dusan Popovic. Sper să-mi îmbunătăţesc tot mai mult jocul în acest an când voi participa la multe turnee puternice. Mulţumesc firmei IPEC SA şi domnului Cosmin Covaciu pentru susţinerea pe care mi-o acordă, tututor celor care au fost alături de mine pe durata turneului, precum şi celor care m-au susţinut pe Facebook prin mesaje de încurajare şi numeroase „like”-uri. :-)”, a scris Mihnea Costachi pe contul său de Facebook.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...