Actualitate, Diverse, Stiri mondene, Stiri Sebes

Mihai Toader participă la competiţia „San Pellegrino Young Chef 2015″

Mihai Toader, originar din Cugir, unul dintre finaliştii celui de al doilea sezon al emisiunii MasterChef, unde a încheiat concursul pe locul III, a fost ales să gătească în competiţia San Pellegrino Young Chef 2015, fiind unul dintre cei 10 finalişti est-europeni aleşi.

Când a părăsit competiţia MasterChef, Mihai Toader a declarat că în 10 ani va deveni unul dintre cei mai buni bucătari din România şi se ţine de cuvânt

A lucrat în mai multe restaurante din Bucureşti şi din ţară, iar în prezent, este Executive Chef la restaurantul Villa Restaurant&Garden din Sibiu.

“După ce am terminat MasterChef, am rămas în domeniu şi am încercat în fiecare zi să evoluez cât mai mult. Am lucrat în Bucureşti la un restaurant bun unde am reuşit să învăţ bazele bucătăriei, am oferit consultanta unui restaurant din Alba Iulia, am reuşit să fac împreună cu colegii mei de la MasterChef Victor Nemes, Vlad Mureşan şi Alex Horă, un proiect foarte frumos care se numeşte IChefs, iar în 9 mai 2014 am reuşit să deschid un restaurant foarte bun în Sibiu”, povesteşte el.

Un prieten a fost cel care l-a încurajat să se înscrie în competiţia San Pellegrino Young Chef 2015, una din cele mai importante competiţii culinare internaţionale, care caută chefi tineri talentaţi din toată lumea.

Şi-a trimis cv-ul şi a gătit scoici Saint Jaque cu piure cremos de conopida infuzat cu mentă. Preparatul lui a trecut de prima probă, cea pentru care s-au luat în considerare 5 criterii de examinare: ingredientele folosite, tehnica de a transforma ingredientele în preparatul final, capacitatea de inovare, aspectul farfuriei şi mesajul (viziunea) pe care o transmite.

El a fost selectat printre cei 10 finalişti din Europa de Est, alături de un alt român, Emanuel Mocan de la restaurantul ‘Black Tulip’ din Dej, şi urmează să mai treacă prin 20 de probe, în faţa unui juriu local.

Apoi, doar un chef fiecare zonă geografică va ajunge în marea finală, care va avea loc în Milano la începutul verii. Dacă ajunge acolo, Mihai spera să se autodepăşească: “O să fie mici emoţii, dar sunt sigur că o să fie constructive. Am reuşit să depăşesc faza cu marile emoţii. Sunt destul de încrezător şi cred că o să fac faţă cerinţelor. Sper să am ocazia să gătesc ceva mai spectaculos.”
sursă:: www.foodstory.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...