Actualitate

MIHAI ARTHUR URSU: În Alba nu sunt probleme cadastrale mari

Directorul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate imobiliară, Mihai Arthur Ursu se află luni şi marţi în Alba unde va avea întâlniri cu reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cu persoanele fizice şi firmele autorizate să facă lucrări cadastrale dar şi cu notarii din judeţ.

Mihai Ursu a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că în Alba nu sunt probleme mari în ce priveşte cadastru.

„În Alba, ca în Transilvania şi în Banat, e o problemă, specifică, că în cărţile funciare deschise înainte de 1938 suprafaţa înscrisă este mult mai mică decât cea reală pe care o deţine din moşi strămoşi. Legea şi regulamentele fac referire că se poate înscrie sau se poate actualiza suprafaţa pornind de la suprafaţa înscrisă în carţile funciare deschise conform legii din 1938 şi nu face referire la cele deschise înainte de 1938 deşi omul are dovezi încă de la 1900 care este suprafaţa reală. Vom încerca să reglementăm aceste lucruri, acesta este principalul scop al vizitei.” a declarat Mihai Artur Ursu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...