SEBES ALBA
Actualitate, Evenimente

Miercuri: „Carmen” la Casa de Cultură a Sindicatelor – un spectacol extraordinar de teatru și muzică cu o soprană de renume internațional

Carmen-550x550Albaiulienii pot vedea miercuri, 24 aprilie, începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor un spectacol extraordinar de teatru și muzică cu o soprană de renume internațional.

Acest spectacol este un one-woman-show cu acompaniament de pian, povestea lui Carmen (după nuvela cu acelaşi nume de Prosper Merimee) povestită de protagonistă în proză şi în arii muzicale celebre (vezi Bizet și zarzuele).

Apărută în 1847, nuvela scriitorului francez Prosper Mérimée, aduce în prim plan iubirea pătimaşă a locotenentului Don José pentru frumoasa ţigancă spaniolă Carmen, pe care a cunoscut-o într-o fabrică de tutun din Sevilla şi pentru care renunţă la carieră, face contrabandă, este degradat, arestat şi pe care o pierde în final, iubirea lui neputând lupta împotriva dorinţei de libertate a lui Carmen.

În versiunea Teatrului Pygmalion din Viena şi în interpretarea celebrei soprane Catarina Coresi Lal, Carmen sfârşeşte într-un cabaret de provincie unde îşi deapănă amintirile, îşi retrăieşte scenic fragmentele cele mai importante ale vieţii şi deplânge dragostea pierdută, singurul lucru curat din viaţa ei, lăsându-se purtată pe notele cunoscutelor arii din opera cu acelaşi nume de George Bizet şi ale „Zarzuelelor”, melodii autentice din folclorul spaniol.

Soprana de renume internaţional, Catarina Coresi Lal, cunoscută şi îndrăgită pentru interpretările inedite pe mari scene de operă ale lumii, printre care Opera Naţională din Bratislava, Opera Naţională din Bucureşti, Teatro de la Ciudad Mexico, Opera Bergen, Sala de concerte Arbat din Moscova, Sala de concerte din Beijing, ca să amintim numai câteva dintre ele, laureată a multor festivaluri internaţionale de operă, dă viaţă în spectacolul vienez, cu  sensibilitate şi pregnanţă, protagonistei nuvelei lui Mérimée, “Carmen”.

Printre cei care admiră vocea şi timbrul ei fermecător sa află şi Papa Benedikt XVI pentru care, sub bagheta dirijorului Rinaldo Muratori, a interpretat arii din “Norma”, “La Traviata” şi “Macbeth”.

Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia la prețul de 50 de lei. Program: Luni-Vineri : 8.00 – 19.00.

Distribuie Acum

18 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *