Actualitate, Stiri

Miercuri, 5 februarie, CSU Alba Iulia întâlnește pe Flying Foxes Post Viena

csu-alba-iulia1Mâine seară, 5 februarie 2014, începând cu ora 18:00, în Sala de Sport a Universității, într-un meci care contează pentru etapa a IX-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL), CSU Alba Iulia întâlnește pe Flying Foxes Post Viena. Meciul se anunță unul echilibrat, în care universitarele vor să profite de avantajul propriului teren și să își ia revanșa împotriva campioanei Austriei, care a reușit să câștige manșa tur la o diferență de 4 puncte, 75-71, în urma unei partide strânse. Sportivele antrenate de Miroslav Popov pleacă în meci cu un moral ridicat după o serie de 5 victorii consecutive, printre formațiile învinse aflându-se campioana ICIM Arad, respectiv deținătoarea Cupei Romîniei, CSM Târgoviște.

În ceea ce privește parcursul de până acum din CEWL, echipa universitară are un ușor avantaj în fața austriecelor, plasându-se pe locul secund cu 4 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce oaspetele din această seară se poziționează mai jos cu o treaptă, având 3 succese și trei partide pierdute.

În manșa tur din capitala Austriei, echipa universitară a pierdut, scor 75-71 (19-20, 19-10, 16-28, 21-13), în urma unei partide echilibrate pe parcursul celor 40 de minute, cu diverse schimbări de lider, însă cu un plus pe final pentru gazde, care au reuşit să învingă.

În privința loturilor de jucătoare, câștig de cauză pare să aibă CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce echipa campioană a Austriei dispune de doar patru straniere, restul fiind sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, Flying Foxes are în echipă patru sportive din străinătate,  o româncă, o americancă, o cehoaică, respectiv o jucătoare de origine maghiară. Pe lângă acestea, sub comanda antrenorului din Ungaria, Laszlo Sterbenz, se află și o jucătoare de valoare din naționala Austriei, Jessica Franz.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am pierdut meciul de la Viena pe un final de joc ciudat și tocmai de aceea dorim să ne luăm revanșa. Adversarele au o echipă solidă, cu jucătoare străine valoroase, printre care chiar românca Elisabeth Pavel, care a jucat foarte bine în tur, dar și o americancă și o cehoaică puternice, iar în plus practică o apărare zonă, greu de pătruns. Sunt o echipă cu experiență internațională, multiplă campioană a Austriei, deci vom avea un meci dificil, însă sper să fim motivați îndeajuns pentru a juca bine și a câștiga. Este importantă această revanșă pentru că acolo am pierdut în ultimele două minute ale jocului, au fost probleme mari de arbitraj, de aceea sper să profităm de avantajului propriului teren, să jucăm mai bine decât ele și să ne consolidăm poziția secundă în competiție, adică o performanță bună pentru club. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...