Actualitate, Educatie, Stiri

Micii francofoni de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Marţi, 24 martie 2015 (în cadrul Săptămânii Francofoniei) la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia va avea loc un proiect al cărui organizatori sunt profesorii Alina Lupşa şi Codruţa Lodroman.

Vor participa elevii claselor a 7-a, fiecare echipaj fiind format din 4 elevi, care vor răspunde la întrebări şi vor recita o poezie în limba franceză.

Argumentul organizatorilor: „în zilele noastre, limbile străine au devenit o necesitate pentru o viaţă profesională de succes şi nu numai. În acest sens, limba franceză este în continuare o limbă importantă în spaţiul internaţional. Ea este vorbita pe tot globul pământesc, este una dintre cele două limbi oficiale de la O.N.U., U.E., UNESCO, Crucea Roşie. Limba franceză este, de asemenea, vorbită în mai mult de 43 de ţări din lume. Pe Internet, este una din primele trei limbi utilizate, împreună cu engleza şi germana. Pe de altă parte, învăţarea acestei limbi ne poate deschide orizontul cultural, căci putem să citim direct în limba franceză, cărţi, reviste, piese de teatru. Prin urmare, acest proiect, de a comunica în limba franceză, ne ajută să ne dezvoltăm imaginaţia, să ne îmbogăţim vocabularul şi, nu în ultimul rând, să comunicăm unii cu ceilalţi, chiar dacă suntem mari sau mici”.

Juriul va fi compus din prof. Ana Maria Samson, prof. Ramona Popa, elevi din clasa a VIII-a. Premiile vor consta în diplome şi cărţi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...