Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Mica Unire a românilor sărbătorită la Alba Iulia

Neanunţată, nepromovată în presă, parcă nedorită…. la Alba Iulia a fost sărbătorită pe 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor înfăpătuită de români în urmă cu 156 de ani.

La manifestarea de la Sala Unirii au participat cei mai importanţi oameni politici şi din administraţia locală şi judeţeană (cu două mari excepţii: primarul Mircea Hava şi prefectul Gheorghe Feneşer).

Sărbătoarea a cuprins recitări de poezii, dansuri şi interpretări de muzice patriotice, iar la final Hora Unirii în interpretarea Fanfarei Judeţului Alba (condusă de dirijorul Coriolan Honcaş).

Îi felicităm pe organizatori, dar nu înţelegem de ce la Ziua Unirii Românilor trebuie să fie prezenţi nişte tineri (foarte frumoşi, de altfel) îmbrăcaţi în haine austriece/ austro-ungare. De Ziua Românilor nu poţi să aduci în faţa publicului nişte copii (sau tineri) personaje îmbrăcate în straiele imperiilor care i-au asuprit pe români, în acest caz este vorba de Imperiul Austro-Ungar !

Printre participanţi s-a numărat şi un invitat special din Vişeu de Sus, Maramureş: Ştefan Paşcu, în vârstă de 77 de ani….

Iulian BROK

unire 1 unire 2 unire 3 unire 5 unire 6 unire 7 unire 8 unire 9 unire 10 unire 11

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...