Actualitate, Social

MFE plăteşte pentru consultanţa oferită de şapte experţi BEI

semnare.24.09.2013Implementarea proiectelor europene din sectoarele transport și mediu va fi sprijinită de experți contractați de Ministerul Fondurilor Europene de la Banca Europeană de Investiții.

Ministerul Fondurilor Europene a încheiat marți, 24 septembrie, un acord cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru contractarea de experți BEI în scopul îmbunătățirii implementării proiectelor din sectoarele transport și mediu, finanțate din fonduri europene. Acordul a fost semnat de vicepreședintele BEI, Mihai Tănăsescu, de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, de ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, respectiv de reprezentantul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, secretarul de stat Alexandru Năstase.

Valoarea acordului semnat este de 7,5 milioane de euro, sumă care acoperă plata experților pe o perioadă de doi ani, dar și achitarea unor servicii contractate de BEI de la terți. Acordul este finanțat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Asistență Tehnică.

În cadrul acestui acord, Ministerul Fondurilor Europene va contracta șapte experți BEI care vor oferi consultanță Autorității de Management a Programului Operațional Sectorial Transport, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Autorității de Management a Programului Operațional Sectorial Mediu, dar și MFE.

Experții Băncii Europene de Investiții vor avea calitatea de consultanți independenți și vor oferi sprijin în toate etapele implementării proiectelor din sectoarele menționate: de la lansarea ofertelor până la exploatarea facilităților acestora.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...