Actualitate

Meteorologii avertizează: Coduri galbene și portocalii de ninsoare și viscol

 461 Vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de viscol și ninsori moderate cantitativ la munte pentru intervalul 4 februarie, ora 11.00 – 5 februarie, ora 20.00.

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

Notă: În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate și zone afectate: viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1.800 m altitudine
Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 20.00 – 5 februarie, ora 20.00

La altitudini de peste 1.800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

COD GALBEN

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei
Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 11.00 – 5 februarie, ora 06.00

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

Notă: Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

COD GALBEN

Zone afectate și fenomene vizate: jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă;
Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 20.00 – 5 februarie, ora 20.00

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

COD PORTOCALIU

Zone afectate și fenomene vizate: pe litoral intensificări susținute ale vântului și viscol
Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 02.00 – 5 februarie, ora 20.00

Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța.

Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

The post Meteorologii avertizează: Coduri galbene și portocalii de ninsoare și viscol appeared first on albapesurse. 461 Vizualizări Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de viscol și ninsori moderate cantitativ la munte pentru intervalul 4 februarie, ora 11.00 – 5 februarie, ora 20.00. La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m va
The post Meteorologii avertizează: Coduri galbene și portocalii de ninsoare și viscol appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 februarie 2023

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...