Actualitate

Mesajul premierului Victor Ponta la începutul noului an universitar

Astăzi, la începutul unui nou an universitar, o nouă generație de studenți face primii pași în sălile și amfiteatrele instituțiilor de învățământ superior. În numele Guvernului României, urez tuturor studenților un an plin de realizări, iar cadrelor didactice care îi vor îndruma—putere de muncă, înțelepciune și răbdare, pentru că au o responsabilitate enormă în a pregăti viitoarele elite românești.

foto: victorponta.ro
foto: victorponta.ro

Învățământul superior face eforturi pentru a se conecta cât mai clar la dezvoltările din plan european și internațional și pentru a deveni mai competitiv pe o piață tot mai concurențială, în care capacitatea de adaptare și de inovație a devenit criteriu de departajare.

Mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca școala românească superioară să atingă acel nivel de performanță pe care ni-l dorim și de care societatea românească are nevoie. Am însă încredere că vom reuși. Suntem pe drumul cel bun și, dacă vom acorda mai mult respect profesorilor și studenților, atunci vom vedea și rezultatele.

Sunt conștient de faptul că învățământul românesc se confruntă în continuare cu lipsuri, dar evoluțiile pozitive sunt simțite în mod cert. Guvernul a crescut absorbția fondurilor europene, cu care putem aduce un sprijin finanțării educației superioare, chiar dacă bugetul este încă prea mic.

Nu în ultimul rând, știu că sunt foarte mulți studenți care se luptă cu neajunsurile materiale pentru a-și continua și termina studiile, în speranța de a-și construi o carieră și un viitor mai bun. Sunt alături de acești studenți, așa cum sunt alături de toți tinerii care văd în școală mecanismul substanțial de realizare și de reușită în viață.

Guvernul României va continua politica de sprijin a învățământului superior și urează mult succes tuturor celor care astăzi, 1 octombrie, încep din nou școala.’

Victor Ponta

Prim-ministru al Guvernului României

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...