Actualitate

Mesajul premierului Victor Ponta cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

foto: verticalonline.ro
foto: verticalonline.ro

Astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, transmit un gând bun părinților și bunicilor noștri, cărora le urez ‘La mulți ani!’. Doresc tuturor să aibă multă sănătate, o viață liniștită și să poată să ne transmită din bunătatea și înțelepciunea lor mult timp de acum înainte.

Știu foarte bine că, pentru unii dintre cei pe care îi sărbătorim astăzi, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice nu înseamnă decât o altă zi de suferință și de neajunsuri. Acest lucru este profund nedrept, iar una dintre preocupările mele și ale colegilor mei din Guvern este aceea de a îndrepta această situație.

Pașii pe care i-am făcut până acum, în primul an de guvernare, în această direcție sunt o dovadă a credinței și a hotărârii de a îmbunătăți semnificativ condițiile de viață ale vârstnicilor, fie că vorbim de restituirea sumelor reținute ilegal din pensie, de redeschiderea unor spitale, de o grijă mai mare pentru plata la timp a medicamentelor sau de indexarea, pentru prima dată după mult timp, a pensiei cu rata inflației.

Sunt conștient de faptul că anii de greutăți pe care părinții și bunicii noștri i-au traversat nu pot fi anulați peste noapte. Acest lucru nu trebuie să ne descurajeze, ci să ne motiveze și mai mult. A fi alături de persoanele vârstnice și a le arăta respectul nostru este o datorie morală pentru noi, ca cetățeni și ca societate.

Victor Ponta

Prim-ministru al Guvernului României

 

Mesajul Ministrului Muncii, Mariana CÂMPEANU,  cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Începând din 1991, data de 1 octombrie este marcată, la nivel mondial, ca Ziua Persoanelor Vârstnice, o zi cu mare încărcătură emoțională pentru noi toți, tineri și vârstnici deopotrivă.

Cu acest prilej, aș dori să-mi exprim respectul, admirația și recunoștința față de persoanele în vârstă, pe care le onorăm pentru tot ceea ce au oferit societății românești de-a lungul vieții lor.

Avem datoria ca societate să redefinim solidaritatea între generații, ca acțiune socială menită să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții.

Este obligația noastră, a tuturor, să găsim soluțiile concrete pentru creșterea calității vieții persoanelor vârstnice, prin implicarea lor socială și culturală în viața cetății.

Persoanele vârstnice au nevoie de condiții favorabile îmbătrânirii active și a unui mod de viață autonom, prin pensii decente, sau prin menținerea lucrătorilor vârstnici pe piața muncii, atunci când aceștia pot și o doresc, precum și prin asigurarea unor servicii adecvate nevoilor lor, de locuri în care să se poată întâlni pentru a petrece timpul liber, de facilități pentru asistență și recuperare medicală, de terapii ocupaționale și, extrem de important în cazul celor singuri, de socializare într-un climat familial.

Suntem conștienți cât de important este pentru persoanele de vârsta a treia să simtă că sunt necesare pentru familie și pentru cei din jur, de aceea crearea și dezvoltarea serviciilor adecvate nevoilor acestora trebuie să reprezinte o prioritate pentru autorități.

Adresez tuturor pensionarilor, vârstnicilor, calde urări de sănătate, viață lungă și liniștită alături de cei dragi!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...